Kirkelige handlinger

Vi oplever alle tider i vores liv, at gå fra en livssituation til en anden. Det kan være fra barn til voksen, fra en til to, eller når en lille ny er født. Som kirke vandre vi sammen gennem livet, og nogle milepæle er større end andre fx som dåb, bryllup og begravelse.  Kontakt kirkens reception hvis du har spørgsmål

BRYLLUP
Hvis du ønsker at blive gift i kirken i Kulturcenteret, vil vi som kirke gøre alt, hvad vi kan for at gøre det til en vidunderlig dag. Vi er tilgængelige med vejledning og hjælp til, hvordan vielsen kan tilpasses og udtrykke det, du ønsker.
Vi har ingen påstand om, at vielsesceremonien finder sted på kirkens faciliteter. Kirken har både større og mindre rum, der kan indrettes individuelt og faciliteter til reception eller fest.
Som kirke lægger vi vægt på at give brudeparret de bedste forudsætninger for et langt og godt ægteskab. Vi tilbyder derfor brudeparret ægteskab rådgivning før brylluppet, hvilket er en god investering i ægteskab.

Praktisk information
Før bryllup ceremoni møder brudeparet kirkens bryllupskoordinator, som giver kontakt til præsten. Bryllupskoordinatoren gennemgår de praktiske ting omkring brylluppet og er din faste kontaktperson og hjælper dig med det formelle papirarbejde. Husk, jo tidligere du kontakter os, jo bedre muligheder har vi for at hjælpe dig.
Hvis du har spørgsmål om bryllupper, bedes du kontakte Kirkens reception, som vil introducere dig til  kirkens bryllupskoordinator.

Barnevelsignelse
Når et nyt liv begynder, fejrer vi det med barnsvelsignelse. På denne måde ønsker vi som en menighed at støtte barnet og familien. Velsignelsen finder sted i Markus Evangeliet kapitel 10, hvor Jesus siger: "Lad de små børn komme til mig, forhindre dem ikke, for Guds rige er deres." Og han tog dem i hånden og lagde hænderne på dem og velsignede dem.
Vi ved at det er en stor dag for familierne; og vi ønsker også at gøre det til en stor dag i kirken! Sammen med familierne ønsker vi på gudstjenesterne at fejrer børnene og støtte op om forældrene.
Inden selve barnevelsignelsen vil de pågældende forældrepar blive inviteret til en lille sammenkomst med nogle af husets præster.
Her vil vi lære hinanden bedre at kende, gennemgå programmet for barnevelsignelsen sammen og vores børnepræst har en kort snak om liv og tro for børn; samt hvad KATSJ har at tilbyde.

Frikirkelig konfirmation
Alle 7. og 8. klasse teenagere tilbydes Frikirkelig konfirmationsundervisning i Kulturcentrets Kirke.
Frikirkelig Konfirmation er en pendant til den traditionelle konfirmation. Vi konfirmerer ikke på baggrund af barnedåben, men vi giver derimod gennem undervisningen en masse spændende og brugbar viden om Biblen. Teenagerne får ligeledes mulighed for at gå på opdagelse og selv tage stilling til den kristne tro. Dette spændende forløb afsluttes med en kæmpe festgudstjeneste i slutningen af maj måned, hvor teenagerne bliver velsignet af menigheden.
Undervisningen forgår hver onsdag fra 16.30 til 18.00 hvor der vil være plads til debat, spørgsmål og masser af sjov og hygge.

BEGRAVELSE
Når en af ​​vores kære dør, vil der naturligvis komme en række spørgsmål op. "Hvorfor?" Og "Hvad nu?". Svarene er ofte fattige i en sådan situation. Men det vigtigste er, at ingen skal stå alene efter en død, og derfor vil vi som en kirke give omsorg og støtte.
Når man har mistet en pårørende, er der mulighed for at få en samtale med en af ​​kirkens præster. I samtalen er der plads til både det praktiske om salmer og begravelse, men også det følelsesmæssige og åndelige. Her er det vigtigt ikke at finde alle svarene, men at stille alle spørgsmålene.
Begravelsesceremoni kan holdes i vores lokaler eller i kapellet på kirkegården, hvor den afdøde begraves. Har du spørgsmål eller ønsker en samtale med en af ​​kirkens præster, bedes du kontakte kirkens reception eller en af ​​kirkens præster.

NAdver

Nadveren bliver i Matthæusevangeliet indstiftet af Jesus på aftenen for hans tilfangetagelse. Gennem nadveren mindes menigheden sammen Jesus’ lidelse og død på korset. Når menighedstjeneren bryder brødet, symboliserer det hvordan Jesus’ legeme også blev ødelagt eller ’brudt’. På samme måde symboliserer vinen Jesus’ blod.

Korsfæstelsen er en afgørende begivenhed i det nye testamente, fordi den er grundlaget for syndsforladelsen. Derfor er nadveren en vigtig del af menighedslivet, fordi den er en fælles fejring af Jesus’ offer.

I Kirken i Kulturcenteret fejrer vi nadver til gudstjenesten en gang månedligt. Alle inviteres til at komme frem og deltage i nadveren. Man modtager et lille stykke brød og et lille glas druesaft uden alkohol. Bagefter er der mulighed for at modtage en kort velsignelsesbøn – det vil sige at en frivillig fra kirken beder en kort, personligt formuleret bøn om Guds velsignelse for dig.

Nadver kan også foregå i mindre forsamlinger, f.eks. i kirkens livsgrupper, som mødes privat.